Novetat editorial: «El problema de Spinoza», d’Irvin D. Yalom (traducció de Carles Miró)

Aquesta és la novel•la més intrigant que he llegit en més d’un any.
Recomano amb entusiasme El problema de Spinoza.
Anthony Hopkins (actor)

FM107ElproblemaSpinozaEl problema de Spinoza
Irvin D. Yalom
Traducció de Carles Miró
isbn 978-84-15835-02-8
Mirmanda, 107
464 pàgines
19,50 euros

Un fina línia separa la raó del fanatisme i recorre la història; creuar-la pot donar pas a la tragèdia o bé pot il•luminar el món. Dos homes s’enfronten al seu destí i prenen partit. Es tracta del jove pensador jueu Spinoza i del jove antisemita Alfred Rosenberg.

Tres-cents anys després que Spinoza fos foragitat per sempre de la comunitat jueva d’Amsterdam, el maig de 1940, les tropes nazis ocupen els Països Baixos i el Reichsleiter Rosenberg s’ocupa personalment que no es destrueixi el llegat de Spinoza. ¿Per què? ¿Quin misteri amaga aquesta obsessió que l’ideòleg del Tercer Reich sent per Spinoza?

A cavall entre la història i la ficció, Irvin D. Yalom construeix un fascinant joc de miralls que reflecteix les contradiccions de l’home, la fe en Déu, la pertinença a una comunitat, la valentia i la por.

Irvin D. Yalom (Washington, 1931), nascut en el si d’una família humil d’origen jueu, és professor emèrit de Psiquiatria a la Universitat de Stanford i autor de diversos llibres de psicoteràpia existencial. Tot i que va començar a escriure per explicar els casos clínics dels seus pacients, als seixanta anys es va convertir en autor de novel•les de ficció i va assolir un gran èxit tant de crítica com de públic. D’entre les seves obres, que han estat traduïdes a diversos idiomes, destaquen When Nietzsche wept (1992), Lying on the couch (1996) i The Schopenhauer cure (2005). Edicions de 1984 n’ha publicat En el cor de la nit (2008).

Un pensament sobre “Novetat editorial: «El problema de Spinoza», d’Irvin D. Yalom (traducció de Carles Miró)

  1. Retroenllaç: «Baruch Spinoza i Alfred Rosenberg, cara a cara». Pere Antoni Pons, sobre «El problema de Spinoza», al diari Ara | El blog d'Edicions de 1984

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s