Kiko Amat, Martí Sales i Blancallum Vidal omplen de vida la Llibreria Taifa

Hola, hola. bon dia tingueu! Ahir els homes del temps van decidir sabotejar-nos una mica, i van fer caure aigua gelada sobre els nostres caps, mermant les ganes de sortir de casa de molta gent. Amb tot, vint-i-cinc valents i valentes van fer cap a la Taifa i van poder escoltar les sàvies i divertídissimes paraules de Kiko Amat. Amat, que renega de l’ensenyament reglat i de la universitat en particular, paradoxalment va regalar-nos una autèntica classe magistral, repassant de dalt a baix la biografia de John Fante, que no resumirem aquí, sinó que es quedarà en la memòria dels valents i animosos espectadors d’ahir al vespre. No es pot tenir tot, amics. El que sí apuntarem aquí per a major gaudi de tothom són els vuit punts que formen la base de l’amor incondicional de Kiko Amat sent per Fante i la seva obra, o en altres paraules, ¿per què troba tan refotudament bo John Fante?

fante1

I. Perquè el que escriu és VERITAT
II. Per la seva SIMPLICITAT
III. Per l’EMOCIÓ que imprimeix als seus textos
IV. La HUMANITAT que supura dels mateixos
V. I la DURESA.
VI. Perquè Fante només escrivia sobre allò que coneixia, o sigui, LA SEVA FAMÍLIA
V. Per JOHN FANTE mateix, l’home que feia plorar a totes hores els seus personatges, que es barallava pels bars quan rebia alguna mala crítica, l’home que es va deixar prostituir per Hollywood, l’home amorrat a una ampolla, l’home que un dia va voler escriure sobre cuiners filipins i que va fracassar en el seu intent.

fante3

Després en Marti Sales (aka John Fante) i na Blancallum Vidal (aka Joyce), van interpretar tres o quatre fragments escollits de Plens de vida que van fer riure molt el personal, van estar brillants, com si ho haguessin fet sempre. Fantàstics els dos, fantàstic el Kiko Amat. Gràcies a tothom que va venir i gràcies a tots els que volieu fer-ho però vau cometre l’error de mirar l’espai del temps, amb aquells éssers malignes advertint-nos de la pluja i el fred.

Llegiu Fante!

fante2

Totes les fotos són de Noemí Martínez

2 pensaments sobre “Kiko Amat, Martí Sales i Blancallum Vidal omplen de vida la Llibreria Taifa

  1. Retroenllaç: «Pleníssims de vida amb John Fante», Jaume C. Pons Alorda salta d’alegria! (Núvol) | El blog d'Edicions de 1984

  2. Retroenllaç: Martí «Fante» Sales i Blancallum «Joyce» Vidal llegiran «Plens de vida» durant la inauguració de Primera Persona! | El blog d'Edicions de 1984

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s