Novetat editorial: «Seixanta mil paraules», de Manel Subirats

Intel•ligent, reflexiva i suggerent novel•la sobre la relació d’una parella en què el que per una banda ell desitja, és el que ella espera. Aquesta novel•la confirma la mestria narrativa de Manel Subirats.

FM106SeixantamilSeixanta mil paraules
Manel Subirats i Costa
isbn 978-84-15835-00-4
Mirmanda, 106
240 pàgines
17,00 euros

En Basili, el protagonista d’aquesta novel•la, llegeix un matí l’esquela d’una dona que havia estat la seva amant quan ell era molt jove i ella vint anys més gran.

Des d’aquell moment, el passat s’imposa a la seva vida i vol imperiosament explicar-ho tot a la seva dona Kumiko. Una tasca difícil i compromesa. Per abordar-la, es proposa escriure cada dia diferents passatges de la vida amb l’amant i deixar-los en llocs on la seva dona els pugui llegir. El resultat no es fa esperar i el distanciament entre ells va creixent en la mateixa proporció que la història passada va envaint el pensament d’ell.

És possible que la comunicació entre les persones no consisteixi a explicar-s’ho tot, sinó a comprendre les necessitats de cadascú en cada moment. La Kumiko necessita el seu home i no les seves històries, ell necessita explicar-se per comprendre’s a si mateix. Una narració subtil i exquisida que desgrana les múltiples reaccions que viuen els dos personatges en aquest procés íntim de distància i retrobament.

Manuel Subirats i Costa (Mataró, 1963) va estudiar cinema i producció de televisió. Ha dedicat la major part de la seva vida laboral a la producció audiovisual i a la publicitat; també ha col•laborat amb diverses editorials. Actualment és editor de Setzevents Editorial. En aquesta mateixa col•lecció, ha publicat Aquelles nits de maig (2012).

2 pensaments sobre “Novetat editorial: «Seixanta mil paraules», de Manel Subirats

  1. Retroenllaç: I la setmana que ve… Presentacions, lectures i novetats! | El blog d'Edicions de 1984

  2. Retroenllaç: Sílvia Cantos, que avui presenta «Seixanta mil paraules» de Manel Subirats, parla del llibre en el seu blog | El blog d'Edicions de 1984

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s