Novetat editorial: «El banquer», de Núria Cadenes

En aquesta novel•la subtil i sorprenent, completament allunyada dels tòpics i del simplisme, Núria Cadenes exhibeix talent, domini dels recursos narratius i delicada comicitat per apropar-nos a la figura d’un banquer. Una autèntica troballa.

FM108ElbanquerEl banquer
Núria Cadenes
isbn 978-84-15835-07-3
Mirmanda, 108
240 pàgines
16,50 euros

Acostumats com estem a veure, d’un banquer, només el personatge en l’opacitat de la representació pública, la novel•la ens acosta al terreny pantanós de la seva condició humana. Miquel Lluc, un home retret, de gest sec, és el personatge literari d’aquest banquer. Aparentment inofensiu i acomplexat, ¿en quins replecs de la seva ànima s’amaguen els veritables trets de la seva desmesurada ambició?

Mitjançant textos que són com flaixos a voltes encegadors per la seva potència, l’autora ens descriu la vida d’un home sense escrúpols que ha tallat i tenallat a la seva mida tota una societat, en aquest cas la mallorquina, i que ha esdevingut llegenda.

Amb una prosa incisiva i desafiant i un ús de la llengua impecable, Núria Cadenes ens sorprèn amb aquesta novel•la.

Núria Cadenes (1970) va néixer a Barcelona i viu a València, on fa de llibretera. Es dedica al periodisme i la literatura, i ha publicat, entre d’altres, els llibres Cartes de la presó, L’Ovidi, Vine al sud! i AZ, amb el qual va guanyar el Premi Ciutat d’Elx i el XX Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians.

Un pensament sobre “Novetat editorial: «El banquer», de Núria Cadenes

  1. Retroenllaç: «Núria Cadenes, seduïda per Joan March», Sílvia Marimon parla d’«El banquer», al diari Ara | El blog d'Edicions de 1984

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s