«Els quaranta dies del Musa Dagh», un imprescindible a la llibreria Tres i Quatre.

Diuen les llibreteres de la Tres i Quatre:

Hi ha llibres que deixen senyal, i aquest n’és un: Els quaranta dies del Musa Dagh, de Franz Werfel. És una novel·la de desesperació i de ràbia, però també de dignitat. De resistència. D’atmosferes. De personatges inoblidables.

Quan algú gose afirmar que la literatura no serveix per a res, plantifiqueu-li al davant aquest relat estremidor: la memòria del genocidi armeni, el que van voler esborrar de la història, hi ha quedat gravada de forma magistral.

Estremeix llegir-la. I estremeix saber que aquesta mateixa novel·la passava de mà en mà entre els jueus captius al gueto de Varsòvia.

FM131Musa

«—Jo sóc una dona –des de les primeres paraules, aquella veu potent va imposar el silenci general–. Sóc una dona i parlo en nom de totes les dones que hi ha aquí. He patit molt! El meu cor ha mort moltes vegades, fins al punt que fa temps que la mort em resulta indiferent. No la penso pas mirar, quan vingui. Però no estic disposada a morir en la humiliació, no vull morir en un camí i podrir-me enmig d’un camp, jo no!»

Els quaranta dies del Musa Dagh, Franz Werfel.Trad. Ramon Monton

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s