Edicions de 1984 a La Setmana de Poesia de Barcelona (I) — WHITMANÍACS — 14 DE MAIG

DIJOUS 14 DE MAIG, A LES 21.30
Whitmaníacs!
Verger del Museu
Frederic Marès
Pl. de Sant Iu, 5

1984PWhitmanLa recent traducció completa i definitiva en llengua catalana del monumental Fulles d’herba de Walt Whitman, a càrrec de Jaume C. Pons Alorda, ha estat un èxit que, en menys d’un any, ha donat peu a sis edicions i més de cinquanta recitals arreu dels Països Catalans. L’eufòria whitmaníaca s’ha fet notar entre el nombrós públic lector i la crítica, rendits a l’evidència que, finalment, ha arribat a la nostra cultura una obra mestra de la literatura universal. Per celebrar-ho, Pons Alorda farà un repàs de les traduccions antològiques fetes fins ara (Cebrià Montoliu, Agustí Bartra, Miquel Desclot, Lluís Roda, D. Sam Abrams…) i oferirà un tast de la seva.

Al final, els autors més whitmanians i whitmaníacs de la literatura catalana (Andreu Subirats, Pau Gener, Lluís Calvo i Dolors Miquel) llegiran una acurada selecció de versos del bard nord-americà i l’acompanyaran amb una lectura de poemes propis que hi dialoguin. És una oportunitat única per gaudir d’un clàssic excepcional al costat d’alguns dels versos més poderosos de la literatura catalana actual.

Un pensament sobre “Edicions de 1984 a La Setmana de Poesia de Barcelona (I) — WHITMANÍACS — 14 DE MAIG

  1. Retroenllaç: Avui i demà, Edicions de 1984 al Festival de Poesia de Barcelona: Whitman, Mandelstam, Contijoch, Blai Bonet. | El blog d'Edicions de 1984

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s